Składniki:

1. 3 gotowe blaty biszkoptowe
2. Pół litra śmietany kremówki
3. 3 torebki zagęszczacza do śmietany (fix)
4. 2 duże łyżki cukru pudru
5. 1 opakowanie cukru waniliowego
6. 1 łyżeczka soku z cytryny
7. 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny
8. 10 dag wiórków kokosowych
9. 30 dag mieszanych owoców
10. 2 galaretki brzoskwiniowe

Wykonanie:

Ubić śmietanę na sztywno z fixami, cukrem i cukrem waniliowym. Do ubitej śmietany dodać sok i skórkę z cytryny oraz wiórki kokosowe. Wymieszać. Dwie łyżki odłożyć do dekoracji. Resztę gotowego kremu rozsmarować na blatach biszkoptowych i ułożyć jeden na drugim. Wierzch także ma być posmarowany kremem.
Galaretki rozrobić w 3 szklankach wrzątku. Ostudzić. Na wierzchu torciku poukładać owoce i zalać tężejącą galaretką. Schłodzić. Na wierzchu zrobić dekorację z odłożonego kremu.