Składniki:

Na ciasto:

1. 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady
2. 15 dag masła
3. 5 dużych jajek
4. 1 łyżka ciemnego kakao
5. ? szklanki drobnego cukru

Na mus:

1. 10 dag masła
2. 3 duże jajka
3. 1 tabliczka ciemnej czekolady
4. 2 łyżeczki kakao
5. Pół szklanki drobnego cukru
6. 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 80 ml wody

Wykonanie:

W rondelku z grubym dnem umieścić połamaną czekoladę i masło. Cały czas mieszając rozpuścić a następnie ostudzić. Oddzielić żółtka od białek i żółtka zmiksować z kakao i dodać od ostudzonej czekolady z masłem. Z białek u cukru ubić sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą czekoladową. Przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i upiec (pół godziny). Nie wyjmować z formy aż ostygnie (ciasto powinno trochę opaść robiąc zagłębienie).
W rondelku rozpuścić masło z czekoladą i ostudzić. Zmiksować żółtka z kakao i dodać do czekolady, wymieszać. Białka ubić z cukrem i delikatnie wymieszać z masą czekoladową i rozpuszczoną żelatyną. Masę wylać w zagłębienie w cieście, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki, na co najmniej 4 godziny.