Profesjonalne frytkownice przeznaczone do lokali gastronomicznych znacznie różnią się od urządzeń dedykowanych do użytku w prywatnych kuchniach. W domu zwykle przygotowujemy niewielkie ilości frytek, a urządzenie włączane jest na jakiś czas. Frytkownica gastronomiczna musi posiadać odpowiednią moc, aby mogła pracować w trybie ciągłym i szybko nagrzewać olej. Moc, pojemność koszyka i misy na olej to jednak nie jedyne parametry, na które warto zwrócić uwagę. Profesjonalna frytkownica musi ułatwiać codzienną pracę nawet przy dużym natężeniu ruchu i wielu składanych jednocześnie zamówieniach na zestawy z frytkami (np. zestawy obiadowe). Ważnym parametrem jest regulacja temperatury. W wielu lokalach frytkownicę wykorzystuje się nie tylko do smażenia frytek, ale także ryb, kurczaków, szaszłyków i różnych mięs. Idealna temperatura do smażenia mieści się w zakresie 140-180 stopni C. Programator pozwala dopasować temperaturę do smażonego produktu. Przydatny będzie także specjalny programator z minutnikiem (nie trzeba wtedy pilnować smażonej potrawy).
Losowe artykuły:
Kasetony reklamowe
Reklama jest ważnym elementem prowadzenia każdego przedsiębiorstwa. Pozwala firmie wyróżnić się spośród innych biznesów i przyciąga klientów, co pomaga w rozwoju. Dlatego warto w...
Hokej na lodzie
Lodowiska w sezonie ściągają na zabawę na ślizgawce rzeszę amatorów. To świetna zabawa nawet dla najmłodszych, którzy dzięki jeździe na łyżwach mogą ćwiczyć i...