Składniki:

1. 6 jajek
2. 15 dag gorzkiej czekolady
3. 15 dag drobnego cukru
4. 15 dag mąki pszennej
5. 15 dag masła
6. Pół torebki proszku do pieczenia
7. 15 dag polewy czekoladowej
8. 15 dag wiórków kokosowych
9. 15 ml śmietany kremówki
10. Tłuszcz i mąka krupczatka do wysmarowania formy

Krem malinowy:

1. 30 dag mrożonych malin
2. 10 dag cukru
3. 50 ml syropu malinowego
4. 1 opakowanie budyniu waniliowego

Krem jasny:
1. 20 dag masła
2. 15 dag cukru pudru

Wykonanie:

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno z cukrem. Masło utrzeć z roztopioną czekoladą, dodać żółtka i dalej ucierać na gładką masę; połączyć z pianą z białek. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Piekarnik nagrzać do 160 stopni Celsjusza. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką krupczatką tortownicy i wstawić do piekarnika na 45 minut. Wystudzić i przekroić na 3 części.
Do rondelka wlać 100 ml wody, dodać cukier i syrop, zagotować. Wsypać rozmrożone maliny i delikatnie wymieszać, zdjąć z ognia. Wyjąć dwie łyżki malin do dekoracji. Proszek budyniowy wymieszać ze 100 ml wody i wlać do rondelka z malinami. Wymieszać i gotować 2 minuty. Gotową masę rozsmarować na jednym blacie ciasta przykryć drugim.
Masło utrzeć z cukrem i schłodzić. Połową kremu posmarować blat i przykryć ostatnim. Resztę kremu rozsmarować na wierzchu. Polewę czekoladową zrobić według przepisu na opakowaniu i oblać nią tort. Udekorować według uznania.