Jak zwiększyć produkcję ciastek oblewanych czekoladą?
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Jak zwiększyć produkcję ciastek oblewanych czekoladą?

Wyroby z czekolady obejmują według badań statystycznych ok. 40% ogólnej produkcji słodyczy w Polsce.

Zakłady produkcji spożywczej stają więc przed perspektywą usprawnienia pracy i zwielokrotnienia tempa sprzedaży wyrobów oblewanych czekoladą. Może w tym pomóc zainwestowanie w nowoczesny sprzęt wspomagający produkcję słodyczy.

Jedną z możliwości jest zakup oblewarki do czekolady. Na rynku istnieje wiele rozwiązań technicznych dotyczących tego typu sprzętu. Najczęściej oblewarki do czekolady posiadają zbiornik na czekoladę, wannę, termostat, czujnik poziomu czekolady, a krycie kurtyny wynosi od 400 do 1600 mm szerokości. Oblewarki do czekolady, jako sprzęt specjalistyczny posiadają części wyprodukowane ze stali kwasoodpornej. Łatwość czyszczenia oblewarki do czekolady zapewni jej uniwersalna konstrukcja, złożona z wymienialnych części.

Nie tylko wielkie zakłady produkcji spożywczej, ale też prywatni przedsiębiorcy bardzo skorzystają na zakupie takiego sprzętu. Nadaje się on do produkcji ciastek, batonów, pralinek i innych słodyczy.