Profesjonalne frytkownice przeznaczone do lokali gastronomicznych znacznie różnią się od urządzeń dedykowanych do użytku w prywatnych kuchniach. W domu zwykle przygotowujemy niewielkie ilości frytek, a urządzenie włączane jest na jakiś czas. Frytkownica gastronomiczna musi posiadać odpowiednią moc, aby mogła pracować w trybie ciągłym i szybko nagrzewać olej. Moc, pojemność koszyka i misy na olej to jednak nie jedyne parametry, na które warto zwrócić uwagę. Profesjonalna frytkownica musi ułatwiać codzienną pracę nawet przy dużym natężeniu ruchu i wielu składanych jednocześnie zamówieniach na zestawy z frytkami (np. zestawy obiadowe). Ważnym parametrem jest regulacja temperatury. W wielu lokalach frytkownicę wykorzystuje się nie tylko do smażenia frytek, ale także ryb, kurczaków, szaszłyków i różnych mięs. Idealna temperatura do smażenia mieści się w zakresie 140-180 stopni C. Programator pozwala dopasować temperaturę do smażonego produktu. Przydatny będzie także specjalny programator z minutnikiem (nie trzeba wtedy pilnować smażonej potrawy).
Losowe artykuły:
Czy będzie dzisiaj Wenta Stycznie?
Tak się złożyła, że start mojego bloga o sporcie przypadł na okres Mistrzostw Świata w Piłce Ręcznej Mężczyzn :-) I to na dodatek w...
ZAPIEKANKA Z POMIDORAMI I DROBIEM
SKŁADNIKI:
1. 25 dag dowolnego makaronu
2. 2 ? 3 pomidory
3. 40 dag mielonego mięsa z drobiu
4. Szklanka startego sera żółtego
5. 3 łyżki masła
6. świeże listki...